Kulp Belediyesi ve Diski Kulp Şubesi İşbirliğiyle 6 Ayda 39 Mahalleye Altyapı Hizmeti Sunuldu. 08 Ekim 2025, 10:53
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü Kulp Şubesi ile Kulp Belediyesinin iş birliğiyle, 6 ayda 39 kırsal mahallede yürütülen ortak çalışmalarla yaklaşık 20 bin metrelik yeni altyapı yatırımı gerçekleştirildi.
Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kırsal mahallelerde yaşanan içme suyu ve kanalizasyon sorunlarını çözmek için yatırımlarını sürdürüyor. Bu kapsamda Kulp ilçesinde DİSKİ Kulp Şubesi ile Kulp Belediyesi tarafından yürütülen ortak çalışmalarla 39 mahalle ve mezra yeni altyapıya kavuştu.
Yalnızca 6 ayda tamamlanan çalışmalarla Kulp’un farklı noktalarında yeni içme suyu ve kanalizasyon hatları inşa edildi, ayrıca Zeyrek Mahallesi’nde yeni bir içme suyu kuyusu açılarak su kaynakları güçlendirildi.
Yaklaşık 20 bin metrelik hat döşendi
Çalışmalar kapsamında toplam 17 bin 800 metre içme suyu hattı ve 2 bin 350 metre kanalizasyon hattı devreye alındı. Böylece hem içme suyu ihtiyacı karşılandı hem de kanalizasyon altyapısı güçlendirildi.
Altyapı yatırımları; Akçeser, Aygün, Zeyrek, Akbulak, Elmalı, Karpuzlu, Kamışlı, İnkaya, Koçkar, Kayahan, Ağaçlı, Yeşilköy, Yaylak, Narlıca, Konuklu, Akdoruk, Yayık, Hamzalı, Baloğlu, Özbek, Bağcılar, Salkımlı, Alaca, Argün, Yakıt, Güllük, Kurudere, Çağlayan, Barın, Karaağaç, Çukurca, Karaorman, Taşköprü, İslamköy, Ünal, Uzunova, Uygur, Düzce ve Başbuğ mahalleleri–mezralarında gerçekleştirildi.
“Ortak hizmet geleceğe yatırımdır”
Kulp Belediye Eşbaşkanları Fatma Ay ve Murat İpek, altyapı yatırımlarına dair yaptıkları açıklamada şunları söyledi:
“Nüfus artışı, yeni yerleşim alanların açılması, küresel ısınma, kuraklık, kaynaklarda azalma gibi nedenlerle ilçe merkezimiz ve bir çok kırsal mahallede su sıkıntısı yaşanıyor. Biz bu sorunu görmezden gelmedik aksine yönetimi devir aldığımızdan beri çözüm yollarını aramaya koyulduk. İlçemiz sınırları içerisinde yaşayan her bir insana , içme suyu temini ile tarım ve hayvancılıkta kullanılan suyun temini için mücadele ettik. İmkanlarımızın çok üzerinde yatırımlar yaparak bir çok noktada çalıştık.Eksik kalan kısımlarıda önümüzdeki süreçte tamamlamaya kararlıyız.DİSKİ ile yürüttüğümüz iş birliği sayesinde Kulp ilçe merkezi ile birçok kırsal mahallemize 17 bin 800 metre içme suyu hattı ve 2 bin 350 metre kanalizasyon hattı döşedik. Bu hizmet yalnızca bugünün değil, geleceğimizin de yatırımıdır. Zorlu coğrafyaya rağmen her haneye sağlıklı su ulaştırmak ve çevreyi koruyan altyapıyı kalıcı hale getirmek için çalıştık. Emeği geçen tüm DİSKİ ve Belediye çalışanlarına teşekkür ediyor, halkımız için çalışmaya devam edeceğimizi vurguluyoruz” dedi.
DIĞER HABERLER
-
8 kurumun iş birliği ile İlçemizin de içerisinde yer aldığı 5 kırsal ilçede Mandıra Tesisi kurulacak
03 Kasım 2025, 14:45 -
Kulp Belediye Eşbaşkanı Fatma Ay İnkaya mahallesinde devam eden Arkeolojik kazı alanı ziyaret etti.
31 Ekim 2025, 22:25 -
Kulp Belediye Eşbaşkanı Murat İpek İpek İplik Fabrikasını Ziyaret Etti.
21 Ekim 2025, 14:41 -
Kulp Belediyesi ve Diski Kulp Şubesi İşbirliğiyle 6 Ayda 39 Mahalleye Altyapı Hizmeti Sunuldu.
08 Ekim 2025, 10:53 -
Kulp Belediye Eşbaşkanımız Murat İpek ile Meclis Üyelerimiz Hasandin Koruma Platformunca Düzenlenen Mitinge Katıldı.
06 Ekim 2025, 18:46 -
Kulp Belediyesinden Göbeklitepe’ye Gençlik Gezisi.
06 Ekim 2025, 11:21 -
Kulp İlçe Merkezinde Yeni Alternatif bir çevre yolu yapıldı.
03 Ekim 2025, 10:04 -
Üniversiteyi İlk Defa Kazanan Öğrencilere Burs
26 Eylül 2025, 09:49 -
Diyarbakır İl ve İlçe Kadın Eşbaşkanları Kulp İlçesinde Kadınlarla Buluştu.
16 Eylül 2025, 18:52 -
Kulp Belediyesince, Turgut Özal Mahallesinde Başlatılan Kilitli Parke Taşı Döşeme Çalışmaları Tamamlandı.
11 Eylül 2025, 14:44







