Kulp İlçesine bağlı Koçkar mahallesinde 1990’lı yıllardan şimdiye kadar çeşitli tarihlerde terör örgütü PKK mensuplarıyla girdikleri çatışmalarda şehit olan Güvenlik korucuları ile hunharca katledilen sivil şehitler düzenlenen törenle anıldı. Törene Kulp Kaymakamımız ve Belediye Başkan vekilimiz Mustafa GÖZLET, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Gökhan ÇİLOĞLU, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Erkan ÖZGÜR,İlçe Emniyet Amiri Selim TOPTAN, Daire Amirleri, STK Temsilcileri, Şehit ve Gazi yakınları, Gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Anma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Şehit çocuğu Sait Yatçi, “Ben atalarımdan geriye kalanım. Ben bu topraklar için şehit olmuş, binlerce kınalı kuzunun ardından kalan yadigarım. Atalarımız, dünyanın en güzel ve bereketli topraklarını vatan olarak seçmişler ve bize emanet etmişlerdir. Her yanı, her köşesi cennet kokan bu coğrafyayı kana bulamak isteyenlere, geçmişte atalarımız nasıl fırsat vermediyse bugün biz, yarın bizden sonrakiler, fırsat vermeyecektir” dedi.
Törende Konuşan Kulp Kaymakamımız ve Belediye Başkan vekilimiz Mustafa GÖZLET “Kulp, her karış toprağı şehit kanıyla sulanmış mübarek bir toprak. Tarihler boyunca Kulp’lu hemşehrilerimiz canı pahasına bu toprakları, bu vatanı gözünü kırpmadan savunmuşlardır. Birinci dünya savaşında şehit olan 200’e yakın askerimiz Kulp Kara Şehitliğinde yatmaktadır. Terörle mücadele döneminde İlçemizde 143’ü sivil vatandaş olmak üzere 266 canımız şehit edildi. Bu anlamda vatanımızın birliğini, beraberliğini hain terör örgütlerine karşı savunan Hemşehrilerimizle gurur duyuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın Liderliğinde başlatılan mücadelede çok önemli yere geldik. İnşallah bu coğrafya, bu topraklar bundan sonra terörle değil, hep hizmetlerle, güzelliklerle anılacaktır.Bu vesileyle bütün şehit ve gazilerimize Allahtan rahmet, kıymetli ailelerine sabır ve yaşayan gazilerimize sağlıklı ve hayırlı uzun ömürler diliyorum ”dedi.
İlçe Müftüsü Hakan çağıran tarafından şehitler için dua okundu.
Daha sonra Kulp Kaymakamımız ve Belediye Başkan vekilimiz Mustafa GÖZLET ile beraberindekiler, şehit aileleri ile bir araya gelip kendileriyle sohbet edip taleplerini dinledi.