• Anasayfa
  • Duyurular
  • Etkinlikler
  • Fotoğraf Galerisi
  • İletişim Formu
    • Türkçe Kürtçe İngilizce Arapça
Kulp Belediyesi
  • EŞ BAŞKANLAR
  • KURUMSAL
    Meclis Üyeleri
    Güncel Duyurular
    Güncel İhaleler
    Güncel İlanlar
    Etkinlikler
    Foto Galeri
    Video Galeri
  • HİZMETLERİMİZ
    İmar İşleri
    Yapı Kullanım
    İnşaat Ruhsatı
    Numarataj
    İşyeri Açma Ruhsatı
    Evlilik Hizmetleri
    Tümünü Gör
  • BİRİMLER
    Zabıta Müdürlüğü
    Yazı İşleri Müdürlüğü
    Mali Hizmetler Müdürlüğü
    İmar ve Şehircilik Müdürlüğü
    Fen İşleri Müdürlüğü
    Muhtarlık İşleri Müdürlüğü
    Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü
    Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
    Destek Hizmetleri Müdürlüğü
    Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü
    Tümünü Gör
  • PROJELER
    • TAMAMLANAN PROJELER
    • PLANLANAN PROJELER
    • DEVAM EDEN PROJELER

    TAMAMLANAN PROJELER Tümünü Gör

    PLANLANAN PROJELER Tümünü Gör

    DEVAM EDEN PROJELER Tümünü Gör

  • HABERLER
    • GENEL HABERLER
    • EĞİTİM
    • SPOR
    • ULAŞIM

    GENEL HABERLER Tümünü Gör

    Kulp’ta KUBAK’ın yapmış olduğu akreditasyon tatbikatı gerçeği aratmadı.

    03 Ocak 2025, 16:16

    Kulp Belediyesince , İlçe Merkezi ile Tarihi Taşköprü (Hevıdan Grup Yolu) Güzergahında Sunulan Ücretsiz Ulaşım Hizmetine Vatandaşlarımızdan Büyük İlgi…

    14 Ocak 2025, 16:40

    Kulp Belediyesinden 153 Üniversite Öğrencisine 15’şer Bin Eğitim Desteği...

    16 Ocak 2025, 16:19

    Kulp Belediye Eş Başkanları Fatma Ay ile Murat İpek Tuzla Mahallesinde Başlatılan Yol Çalışmalarını Yerinde İnceledi.

    28 Ocak 2025, 10:48

    Kulp Belediyesince, Kulp İlçesindeki Annelere Eğil Gezisi Organize Edildi.

    23 Mayıs 2025, 15:00

    Kefrum Kalesi’nde ki doğa yürüyüşüne Yoğun İlgi.

    25 Mayıs 2025, 00:14

    Diyarbakır Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, Kulp Belediyesi Eş Başkanları Fatma Ay ile Murat İpek Kulp’ta muhtarların taleplerini dinledi.

    16 Haziran 2025, 17:24

    Çocukların Gülüşleri Kulp İlçesini Süsledi.

    22 Haziran 2025, 23:14

    Kulp İlçe Merkezinde İçme Suyu Sıkıntısını Ortadan Kaldıracak Projenin İnşasına Başlanıldı.

    09 Temmuz 2025, 15:34

    Kulp İlçesinin Kırsal Mahallesinde İlk Defa Çocuk Şenliği Düzenlendi.

    23 Temmuz 2025, 23:02

    Kulp İlçesinin Kırsal Mahallelerindeki çocuklar çocuk şenliğiyle eğleniyor.

    24 Temmuz 2025, 21:46

    Kırsal Mahalleler için Organize edilen Çocuk şenliği son olarak Kamışlı Mahallesinde yapıldı,

    25 Temmuz 2025, 20:42

    EĞİTİM Tümünü Gör

    SPOR Tümünü Gör

    ULAŞIM Tümünü Gör

  • KENT REHBERİ
    Tarihçe
    El Sanatları
    Kültürel Zenginlik
    Kentsel Doku
    Doğal Güzellikler
  • İLETİŞİM
Kulp Belediyesi

Kulp Belediyesi

  • EŞ BAŞKANLAR
  • KURUMSAL
    • Meclis Üyeleri
    • Güncel Duyurular
    • Güncel İhaleler
    • Güncel İlanlar
    • Etkinlikler
    • Foto Galeri
    • Video Galeri
  • HİZMETLERİMİZ
    • İmar İşleri
    • Yapı Kullanım
    • İnşaat Ruhsatı
    • Numarataj
    • İşyeri Açma Ruhsatı
    • Evlilik Hizmetleri
  • BİRİMLER
    • Zabıta Müdürlüğü
    • Yazı İşleri Müdürlüğü
    • Mali Hizmetler Müdürlüğü
    • İmar ve Şehircilik Müdürlüğü
    • Fen İşleri Müdürlüğü
    • Muhtarlık İşleri Müdürlüğü
    • Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü
    • Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
    • Destek Hizmetleri Müdürlüğü
    • Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü
  • PROJELER
  • HABERLER
  • KENT REHBERİ
    • Tarihçe
    • El Sanatları
    • Kültürel Zenginlik
    • Kentsel Doku
    • Doğal Güzellikler
  • İLETİŞİM
  • Türkçe
  • Kürtçe
  • İngilizce
  • Arapça
Yazı İşleri Müdürlüğü
  1. Bi̇ri̇mler
  2. Yazı İşleri Müdürlüğü
Geri

KOLAY MENU

  • Haberler
  • Güncel Duyurular
  • Güncel İhaleler
  • Güncel İlanlar
  • Etkinlikler
  • Fotoğraf Galerisi
  • Video Galeri
  • İletişim Formu

SOSYAL MEDYA

BIZE ULAŞIN
ALO 0 (412) 831-2010
KULP BELEDİYESİ

Kulp Belediyesi olarak Alo 0 (412) 831-2036 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.

İletişim
BAŞKAN KÖŞESİ
baskan
  • Eş Başkanlar ve Özgeçmişleri
  • Eş Başkanlar ve Fotoğrafları
  • Eş Başkanlar Görev ve Yetkileri
  • Eş Başkanlara Sor

Yazı İşleri Müdürlüğü 22 Ocak 2020, 13:22

YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

a) Belediye Meclisi

1.Belediye Meclisinde görüşülmesi gereken ve Yazı İşleri Müdürlüğü’nden çıkması gereken teklifler için gerekli evraklar temin edildikten sonra Belediye Meclisinde görüşülmesi için Başkanlık Makamından onay almak.

2.Yazı işleri Müdürlüğü ve diğer Müdürlüklerden gelen teklifleri tasnif ederek Meclis gündemini oluşturmak.

3.Hazırlanan gündem Başkanlığın da onayı alındıktan sonra Meclis üyelerine iadeli taahhütlü posta yoluyla tebliğ edilirken, herhangi bir aksaklığın olmaması için Meclis toplantı gününden bir hafta önce tüm üyelere SMS göndermek.

4.Meclis toplantısında Yazı İşleri Müdürü ve bir personeli hazır bulunarak, hem toplantı tutanağını tutmak hem de toplantının tamamını ses kayıt cihazları ile kasete çekmek.

5.Toplantı sonrasında aynı gün elle yazılan toplantı tutanağı bilgisayar ortamına aktarıldıktan sonra çıktısını almak ve Meclis Başkanı ile Divan Katiplerine imzalatmak.

6.Belediye Meclisinde alınan kararlar doğrultusunda İhtisas Komisyonlarına havale edilen konuların takibini yapmak ve akabinde Müdürlüğümüze gelen Komisyon raporlarını bilgisayar ortamına aktararak bir sonraki oturuma hazır hale getirmek.

7.Yazılan Meclis kararlarını ekli evrakları ile birlikte onaylanması için Büyükşehir Belediye Başkanlığına göndermek.

8.Onaylanan kararların uygulamaya geçirilmesi için diğer birimlere tebliğini yapmak.

9.Her ayın 15. gününde Meclis ve İhtisas Komisyonları Huzur haklarının üyelere ödenebilmesi için Mali Hizmetler Müdürlüğüne tahakkukta bulunmak.

b)Belediye Encümeni

1.Encümende görüşülmesi gereken ve Yazı İşleri Müdürlüğü’nü ilgilendiren konular için gerekli evraklar temin edildikten sonra Belediye Encümeninde görüşülmesi için Başkanlık Makamından onay almak.

2.Diğer birimlerden gelen teklifleri karara bağlanması için Encümene sunmak.

3.Encümenin daha derin bilgiye ihtiyaç duyması halinde Müdürlüklerden üst yazı ile ek bilgi talebinde bulunmak

4.Encümende görüşülen dosyaların kararlarını yazıp imzaya sunmak.

5.İmzaları tamamlanan Encümen kararların üst yazılarını yazıp Başkan Yardımcısının onayı alındıktan sonra en kısa sürede ilgili birimlere tebligatını yapmak.

6.Çıkan Encümen Kararlarını, Encümen karar defterine el yazısı ile bire bir aktarmak.

7.Her ayın 15. gününde Encümen Huzur haklarının üyelere ödenebilmesi için Mali Hizmetler Müdürlüğüne tahakkukta bulunmak.

c)Asker Aile Yardımı

1.Asker Aile Yardımı için Belediyemize gelen başvuruları kabul ederek, müracaat kabul defterine kayıtlarını yapmak.

2.Asker ailesi hakkında yeterli bilgiye ulaşabilmek için; Tapu Sicil Müdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü ve Askerlik Şubesi Başkanlığı ile gerekli yazışmaları yapmak.

3.Yazışmaları tamamlanan askerin hakkında tahkikat yapılması için Zabıta Müdürlüğünce mahallince inceleme yapılmasının sağlanması.

4.Dosyası tamamlanan asker ailesinin maaşa bağlanıp bağlanamayacağı hususunda karar alınması için Başkanlıktan onay alınarak Encümene sunmak.

5.Kabul gören dosyaları ödeme dosyasının hazırlanması için Mali Hizmetler Müdürlüğüne göndermek, reddedilen dosyaları da Yazı işleri Müdürlüğü arşivinde kaldırmak.

d)Genel Evrak Servisi

1.Belediyemize Resmi Kurumlardan, Vatandaştan ve Tüzel Kişilerden gelen her türlü resmi yazı, dilekçe ve evrakı Kurum Amirlerinden havale alındıktan sonra elektronik ortamda kaydını yaparak ilgili servis ve müdürlüklere zimmet ile tebliği yapmak.

2.Gelen yazıların gerek Yazı İşleri Müdürlüğünce, gerekse diğer Müdürlüklerce cevabı yazıldıktan sonra yine Genel Evrak Servisimizce çıkış kaydının vermek.

3.Çıkış kaydı verilen evrak şehir içinde bir yere gönderilecekse kurye ile teslimatının yapılmasını sağlamak. Eğer şehir dışında ise zarflama işlemini tamamlayıp aynı gün içinde iadeli postaya vermek.

4.Resmi Kurumlarca Belediyemize gönderilen günlü yazıların giriş kaydı yapıldıktan sonra, herhangi bir gecikmeye ve tekide mahal vermeden zamanında cevap verilmesi için gerekli takibi yapmak.

5.Belediyemize ilk defa dilekçe veren Vatandaş veya Firmaların kimlik, adres, telefon ve vergi kimlik bilgilerini Belediyemizin bilgi bankasına kaydetmek suretiyle sicil numarası verilir. Aynı vatandaş veya Firmanın tekrar Kurumumuza başvurması halinde bu sicil numarası sayesinde eskiye yönelik işlemlerinin takibini yapmak.

6.Son çıkan genelge - tamim, yönetmelik, kanun ve tüzükleri güncel olarak internet üzerinden takibini yaparak, Kurumumuzu ilgilendiren kısımların çıktısını alarak bilgi bankamıza aktarılmasını sağlamak.

e)Evlendirme Memurluğu

4721 Sayılı Türk Medeni Kanunun ve Evlendirme Yönetmeliği gereğince Evlilik işlemleri için yapılan iş ve işlemler aşağıda belirtildiği şekildedir.

1.Evlenmek üzere Memurluğumuza başvuran çiftlerin başvurularını kabul edip, nikah için gün vermek.

2.Nikâhlarını başka bir kurumda kıydırmak isteyen vatandaşlara evlenme izin belgesi düzenlemek.

3.Nikâh akitleri gerçekleştirilecek vatandaşları Evlenme Kütüğüne işlemek, uluslararası aile cüzdanı düzenlemek ve verilen günde nikâhlarını kıymak.

4.Gerçekleştirilen nikâhların Mernislerini düzenleyerek 10 gün içinde İlçe Nüfus Müdürlüğüne bildirmek.

5.Evlendikten sonra kendi soyadını kullanmak isteyen bayanlara dilekçe hazırlama ve gerekli işlemlerini tamamlamak.

6.Talepleri doğrultusunda; düğün salonu, otel, kültür merkezi gibi yerlere memur görevlendirmek suretiyle nikâh hizmetini vatandaşın ayağına kadar götürmek.

7.Her ayın son haftasında evlenen çiftlerin adı, soyadı, telefon ve adres bilgileri toplanarak rapor haline bilgilerin toplanması.

f)Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) – Doğrudan Başbakanlık

Başbakanlık İletişim Merkezi; BİMER, bilişim ve iletişim teknolojileri kullanılarak hayata geçirilen bir halkla ilişkiler uygulamasıdır. BİMER ile oluşturulan sistem sayesinde vatandaş ile devlet arasındaki iletişim kanallarının tümü açık tutularak müracaatların her zaman ve her yerden yapılabilmesinin yanı sıra, müracaatlara, cevapların daha hızlı, etkin ve ekonomik bir şekilde verilebilmesine imkân sağlanmıştır.

g)Genel İdari Hizmetler

1)Belediyemize gelen posta iletilerini teslim almak ve ilgili birimlere tebliğ etmek.

2)Kurum içi veya dışında verilecek olan seminer, eğitim ve buna benzer etkinliklerin gerçekleşebilmesi için gereken İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne teklifte bulunma.

VİDEO GALERİ

Kulp Belediyesi

İncele

ETKİNLİKLER

Kulp Belediyesi

İncele

GÜNCEL DUYURULAR

Temek Meslek Edindirme Kursları

İncele

GÜNCEL İHALELER

T.C. Sağlık Bakanlığı Yüzme Suyu Takip Sistemi

İncele

GÜNCEL İLANLAR

Kulp Belediyesi

İncele

FOTO GALERİ

Kulp Belediyesi

İncele

TAMAMLANAN PROJELER

Tamamlanan Projeleri İnceleyin

İncele

DEVAM EDEN PROJELER

Devam Eden Projeleri İnceleyin

İncele

GENEL HABERLER

Genel Haberleri İnceleyin

İncele
KURUMSAL
  • Meclis Kararları
  • Faaliyet Raporları
  • Meclis Üyeleri
  • Güncel Duyurular
  • Güncel İhaleler
  • Güncel İlanlar
  • Etkinlikler
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
HİZMETLERİMİZ
  • İmar İşleri
  • Yapı Kullanım
  • İnşaat Ruhsatı
  • Numarataj
  • İşyeri Açma Ruhsatı
  • Evlilik Hizmetleri
  • Otobüs Seferleri
BİRİMLER
  • Zabıta Müdürlüğü
  • Yazı İşleri Müdürlüğü
  • Mali Hizmetler Müdürlüğü
  • İmar ve Şehircilik Müdürlüğü
  • Fen İşleri İmar Müdürlüğü
  • Muhtarlık İşleri Müdürlüğü
  • Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü
KENT REHBERİ
  • Tarihçe
  • El Sanatları
  • Kültürel Zenginlik
  • Kentsel Doku
  • Doğal Güzellikler
Logo
Bize Ulaşın
0 (412) 831-2010
Copyright © 2024. Kulp Belediyesi & Fırat Tasarım Her Hakkı Saklıdır. kopyalanması, çoğaltılması ve dağıtılması halinde yasal haklarımız işletilecektir.
Yazdıktan sonra aramak için Enter'a, çıkmak için Esc'ye basın
arrow drop search cross